top of page
Image by David Beale

NO POLITCS/ GOOD VIBES (NO NEGATIVITY ALLOWED)

Public·84 members

[[[sport>>>]]###] Odra Opole GKS Katowice tv online 30 września 2023

Relacje video - Historia Odry TV · Historia Opola. Menu. Start · Aktualności · Napisz do ... Sezon 2022/23: Odra Opole - GKS Katowice 0:1, GKS Katowice - Odra ...

Po nim poczułem się fatalnie i wylądowałem na pogotowiu. Najpierw były 4 tygodnie, potem następne 3, potem znów 2 razy po 2 tygodnie w różnych szpitalach w ciągu roku... Diagnoza brzmiała ciężki zawał i koniec piłki nożnej jako piłkarz. To był dla mnie wielki cios ale pozbierałem się bo najważniejsze jest, że mam dla kogo żyć i jeszcze coś mogę pomóc w życiu komuś. Historia: Jakiemu trenerowi zawdzięcza Pan najwięcej i dlaczego? D. : Janusz Kowol - To on mnie ściągnął do "Odry" i przy nim się uczyłem, był bardzo wymagający. Mieliśmy wtedy świetną ekipę i często wygrywaliśmy ligę trampkarzy. Ireneusz Browarski - przy nim nauczyłem się chyba najwięcej, bardzo lubiłem chodzić na jego treningi i a wraz z nim bardzo często wygrywaliśmy. Trener Wiesław Łucyszyn - to był trener od doszlifowania i przygotowania pod młodego piłkarza do drużyny seniorów, współpracowałem z nim przez 2 lata. W wieku 16 lat dostawałem szansę w sparingach pierwszego zespołu a w lidze zadebiutowałem w wieku 17 lat. Mój debiut przypadł na trzecioligowe spotkanie z "Rakowem" Częstochowa. Jeden żal jaki mam do moich trenerów to, że za mało nacisku kładli na technikę, ale ogólnie było dobrze. Historia: Pana pseudonim boiskowy to "szybki" - skąd się wziął? Czy biegał Pan 100m poniżej 10 sek.? D. Chyba w 60 minucie znów była podobna sytuacja, obrońca ściął mnie równo z trawą a sędzia w ogóle nie zareagował! W odruchu emocji zacząłem się na niego wydzierać słowami, których chciałbym zapomnieć i dostałem czerwoną kartkę... jedną jedyną w swojej karierze. Historia: W 1984 roku opolscy juniorzy zdobyli brązowy medal mistrzostw Polski juniorów, Pan nie brał udziału w tych rozgrywkach, ponieważ powoli zaczynał dopiero wchodzić do składu juniorskiego. Pierwszy to mecz w Pucharze Polski ze "Śląskiem" Wrocław, strzeliłem bramkę na 1:0 jednak w ostatnich minutach gospodarze wyrównali i w dogrywce odpadliśmy, ale to był naprawdę dobry mecz. Drugi to mecz ligowy na wyjeździe z ROW-em Rybnik, prowadziliśmy 3:0 aby po przerwie roztrwonić pewną wygraną i w pewnym momencie zrobiło się 3:3. Na szczęście w ostatnich minutach strzeliliśmy 3 gole i skończyło się 6:3, a zapamiętałem to spotkanie ponieważ zdobyłem aż 3 gole. A trzeci mecz to raczej moja porażka... Graliśmy ligowy mecz z CKS Czeladź na wyjeździe, kilka razy wychodziłem sam na sam z bramkarzem, po czym za każdym razem było trzymanie mnie za koszulkę lub kopanie po nogach przez obrońców gospodarzy. Klub pomógł mu, powierzając funkcję kierownika drużyny. Od kilku lat jest na rencie. - Mogłem się o nią starać już wcześniej, ale jakoś mi było głupio. Dopiero jak w 2000 r. Piotr Dziurowicz wymienił mnie na "inny model", zacząłem się o nią ubiegać - mówi Wolny. Z futbolem nie stracił kontaktu. Obecnie trenuje zespół 1. FC Katowice. letni syn Maciej też trenuje w GKS. Jest napastnikiem. - Technicznie ode mnie lepszy, ale nie tak szybki - uśmiecha się Wolny. Pamiętne mecze Dariusza Wolnego: II runda Pucharu UEFA: GKS Katowice - Girondins Bordeaux 1:0, 1:1 I liga: GKS Katowice - Jagiellonia Białystok 7:1 (2 gole Wolnego) - najwyższe zwycięstwo w ekstraklasie GKS-u Wywiad z Dariuszem Wolnym: Historia "Odry" Opole: Czym były dla Pana występy w "Odrze" Opole? Jak Pan czuł się jako zawodnik "niebiesko-czerwonych"? Dariusz Wolny: Gra w Oderce była moim marzeniem jako małego chłopca. Po raz pierwszy oba zespoły spotkały się ze sobą w sezonie 1965/66. Analizując wszystkie rozegrane pojedynki, można jasno stwierdzić, że każdy wynik w rywalizacji GKS-u i "Odry" jest możliwy. Sezon 1965/66 GKS Katowice - Odra Opole 0:0 Odra Opole - GKS Katowice 3:0 Sezon 1967/68 GKS Katowice - Odra Opole 2:1 Odra Opole - GKS Katowice 2:1 Sezon 1968/69 GKS Katowice - Odra Opole 2:1 Odra Opole - GKS Katowice 3:2 Sezon 1969/70 GKS Katowice - Odra Opole 0:0 Odra Opole - GKS Katowice 0:0 Sezon 1974/75 GKS Katowice - Odra Opole 3:1 Odra Opole - GKS Katowice 1:1 Sezon 1975/76 GKS Katowice - Odra Opole 0:0 Odra Opole - GKS Katowice 2:0 Sezon 1978/79 GKS Katowice - Odra Opole 1:0 Odra Opole - GKS Katowice 1:2 Sezon 1979/80 GKS Katowice - Odra Opole 0:1 Sezon 1981/82 GKS Katowice - Odra Opole 1:0 Sezon 1999/2000 GKS Katowice - Odra Opole 2:0 Odra-Opole - GKS Katowice 0:1 Sezon 2007/2008 Odra Opole - GKS Katowice 3:1 (0:0) (22. Za mało mam czasu a chciałbym być częściej. Historia: Pana kariera została przerwana niespodziewanie w najlepszym chyba momencie w 1995 roku przykrym zdarzeniem... czy mógłby Pan opowiedzieć o tej sytuacji jak bardzo ona wpłynęła na zahamowanie kariery piłkarskiej? D. : Grając w Pucharze UEFA przeciwko francuskiemu Bordeaux, po meczu dostałem lekkiego zawału, ale wszyscy myśleli, że to skutek kopnięcia w klatkę piersiową. Po przyjeździe do Katowic na prześwietleniu wyszło, że mam klatkę pękniętą i nikt się już tym nie zajmował. Pojechałem na obóz kondycyjny i po powrocie zagraliśmy sparing z Bełchatowem. Miedź Legnica - GKS Katowice: transmisja meczu w tv i online 6 sie 2021 — W pierwszej kolejce piłkarze Wojciecha Łobodzińskiego zagrali na wyjeździe z Odrą Opole. Polecamy także. Bezmyślne zachowanie piłkarza Wisły. Historia: Czym Pan obecnie się zajmuje? D. : Obecnie zajmuję się w 1. FC Katowice jako trener juniorów (rocznik 90') oraz seniorów w klasie B. Dodam, że rentę mam na paliwo akurat. Historia: Dziękujemy za rozmowę Panie Dariuszu. Życząc Panu sukcesów w pracy trenerskiej wierzymy, że już wkrótce będziemy mieli okazję do kolejnej rozmowy na temat Pana kariery w "Odrze" Opole. D. : Ja również dziękuję i pozdrawiam serdecznie czytelników strony Historii "Odry" Opole oraz fanów klubu z Opola. Read More Historia spotkań: Odra Opole - GKS Katowice Rywalizacja pomiędzy zespołami z Opola i Katowic należy do bardzo zaciętej i wyrównanej. Potem już nie było mierzenia czasu na 100m, ale nikt odkąd jeździłem na zawody lekkoatletyczne nie wbiegł przede mną na metę. Historia: Jak Pan wspomina swój pobyt w "Odrze" i mieście Opolu? Czy bywa Pan w naszym mieście od czasu do czasu? D. : Do dziś wspominam beztroskie lata w Opolu. Miałem wyrobioną swoją markę i było mi jak w raju. Nie narzekałem bo robiłem to co kocham. Grałem w "Odrze" w trampkarzach, juniorach, seniorach oraz reprezentacji Polski, a wszystko to dzięki klubowi i trenerom. O "Odrze" wypowiadam się w samych superlatywach zawsze i wszędzie. Do Opola przyjeżdżam dwa razy do roku, czyli na Wigilię oraz w lipcu na tydzień. Kulisy meczu Odra Opole - GKS Katowice 4:2 (3:1) - YouTube YouTube YouTube 7:12 YouTube OdraTV 27 wrz 2021 27 wrz 2021 [[TRANSMISJA NA ŻYWO!]] GKS Tychy Wisła Płock gledaj 2 dni temu — Sprawdźcie gdzie oglądać ten mecz w TV i online. Jestem wysoki, szybki GKS Tychy - Odra Opole Live - Nice 1. Liga GKS Katowice. -. Motor ... 1 Liga. Odra Opole - GKS Tychy. Wynik i relacja (06.08.2023) 6 sie 2023 — Odra Opole - GKS Tychy nto drugi niedzielny mecz Lechia Gdańsk – GKS Katowice: gdzie oglądać? Transmisja w TV i online (22.09.2023). Odra Opole vs GKS Katowice, 2023-09-30 - I Liga 12 godzin temu — Live-Spiele im Fernsehen, Spiele heute, Ergebnisse der Spiele in Deutschland, Europa und der Welt, Live-Ergebnisse, Statistiken, Rankings, ...

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page